-
Wordt jouw kind snel boos? Komt het daar zelf moeilijk uit? Je kind kan om verschillende redenen boos worden: bij teleurstelling, als iets oneerlijk gaat, bij kritiek, als iets anders gaat dan je wilt. Boosheid helpt je kind om voor zichzelf op te komen, maar kan ook belemmeren om situaties op een handige manier op te lossen. Misschien wil je kind wel minder boos worden en weet het niet hoe.
-
-
Informatie boos kind
-
Kenmerken boos kind
Emoties reguleren, is iets wat je leert tijdens het opgroeien. Het ene kind is hier verder in dan het andere kind.
Aan de volgende signalen kun je merken dat jouw kind moeite heeft met het reguleren van zijn emoties:Wanneer hulp zoeken?
Als je kind regelmatig boos is en de nadruk steeds meer komt te liggen op zijn boosheid, kan het goed zijn om hulp te zoeken. Zeker als je kind er zelf ook last van heeft en wel anders wil, maar nog niet weet hoe. Als dit langer speelt, kunnen jullie met elkaar in een vicieuze cirkel komen, waarbij je kind het gevoel heeft dat hij het altijd fout doet.
Training emoties reguleren
Als je kind vaak boos is, kan het een training doen om inzicht te krijgen in zijn emoties en te leren zijn emoties te reguleren. Bij Apetrotse Kinderen helpen we kinderen om vaardigheden te leren waardoor ze begrijpen hoe ze zich voelen en zichzelf kunnen kalmeren. Bijvoorbeeld: voelen wanneer je boos wordt, je houden aan je chill-plan, relativeren, bij teleurstelling denken: ‘Volgende keer beter’.
Een training emoties is kortdurend en praktisch en is voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
Tips boos kind
Met deze tips kun je thuis aan de slag:
Lees meer: ZO HELP JE JOUW KIND ALS HET HEEL BOOS IS
-
Training emoties kind
Bij Apetrotse Kinderen hebben we verschillende trainingen waarmee we jouw kind kunnen helpen in het omgaan met zijn emoties. In een kennismakingsgesprek kunnen we samen kijken welke training jouw kind helpt.
Familieopstellingen
Ga als ouder zelf aan de slag zonder dat je kind mee hoeft.
- 28 juni 2024
- voor ouders